Schitterend landhuis in hartje Toscane, op een half uurtje rijden van Firenze
Status: Te Koop

Prijs

369000 €

Interesse in het pand?

Maak hier een afspraak

Het dorp Pratovecchio werd in de 12e eeuw gesticht aan de voet van het kasteel van Romena. Het dorp is enkele jaren geleden gefusioneerd met Stia (een dorp 1,5 km verwijderd). De streek is bos- en rivierrijk. De streek is gekend voor zijn middeleeuwse cultuur, gastronomie en gastvrijheid. De rivier "Arno" is hier een mooie bergrivier en het favoriete stekje voor forelvissers .
Op 8 km is er een golfterrein met 18 holes, verschillende zwembaden in de omgeving , tennisbanen en grootwarenhuizen. Firenze is gelegen op 42 km, Arezzo op 40 km. Beide steden zijn vlot bereikbaar per bus en trein. De streek is NIET - aardbevinggevoelig. In het dorp zijn een 20-tal winkels, 4 banken, 2 apothekers, verschillende restaurants en bars. Het hoofdhospitaal is op 16 km. In het dorp is constant de MUG interventiedienst van wacht.

In de 19e eeuw was LA BADIA het landgoed van de Groothertog van Toscane, dit jachtgebied is nog bestaand en op 150m van de villa gelegen. De villa paalt aan het riviertje “Fiumicello”. Pratovecchio Stia ligt aan het Parco Nazionale Foreste Casentinesi, welke rijk is aan fauna en flora.
De villa werd in 1958 gebouwd en werd tussen 2011 en 2016 VOLLEDIG gerenoveerd .
Energiecertificaat type C volgens Italiaanse wetgeving. De vernieuwde ramen hebben een extra isolatie-attest.
Alle nutsvoorzieningen zijn gekeurd en conform.

BESCHRIJVING UITGEVOERDE WERKEN
Het DAK werd volledig vernieuwd, dwz. onderdak in terra cottategels, daarop 10 cm gewapend puimsteenbeton, dan 8 cm hoge druk isolatie platen, dan roofing en nieuwe pannen. Schouwen werden nieuw gebouwd met gladde inox binnenmantel (onverslijtbaar en brandveilig). Alle slabwerken, goten en aflopen zijn in koper.
BUITENMUREN: oud bezetwerk afgestoken en herbezet met minerale crepi, er werden nieuwe dorpels en vensterbanken geplaatst.
BINNENMUREN: er werden enkele muren afgebroken /herplaatst, oud bezetwerk afgestoken en herbezet met mineraal pleisterwerk.
VLOEREN: zowel gelijkvloers als op het verdiep werden alle vloeren uitgebroken, versterkt met gewapend beton en hervloerd met porcellanato terra cottategels (onverwoestbaar).
VENSTERS: werden volledig vernieuwd, dubbele isolatie, buitenglas gewapend (anti inbraak).
DEUREN: alle buitendeuren, garagedeur en binnendeuren zijn vernieuwd en werden uit edelhout zoals kastanje, cipres en notelaar vervaardigd.
ELECTRICITEIT/ WATER/ GAS/VERWARMING: en andere leidingen werden volledig volgens de Italiaanse/ Europese normen herdaan. Stopcontacten zijn universeel zodat eender welke Europese stekker past. Er werd een alarm geïnstalleerd (alhoewel er in de streek geen inbraken gekend zijn). Alle kamers hebben gewone TV en Satelliet aansluiting .
VERWARMING: Er werd een nieuwe gasinstallatie en nieuwe radiatoren geplaatst.
LOGGIAS: rond een deel van de villa werd een loggia aangebouwd zodat men met eender welk weer buiten kan eten. Ook werd de loggia boven volledig vernieuwd.
AFVOEREN en PUTTEN: ALLE afvoeren, putten, riolen enz. werden vernieuwd. Er is een regenwaterput met pomp voor de tuin en een pomp om rivierwater op te pompen .
TUIN: werd volledig heraangelegd met vijver en fontein, sier- en fruitbomen ( peren/appels/vijgen/kersen/pruimen/druiven enz. ) Ook werd een hek geplaatst en er werd een grote toegankelijke parking aangelegd . Rond de tuin zijn wateraansluitpunten ingebouwd zodat men de tuin met regenwater uit de regenput of rivier kan besproeien .
PERCEELSOPPERVLAKTE: 3879 m²
BEWOONBARE OPPERVLAKTE= 240m²
Villa bestaat uit 2 kadastrale entiteiten van elk +- 120m². Dit werd gedaan om het KI laag te houden.
Daar de villa in 2 kadastrale entiteiten verdeeld is werden ALLE voorzieningen zoals water, gas, elektriciteit, verwarming , badkamers, keuken, afvoeren, inkom,... afzonderlijk geïnstalleerd. Voorlopig is alles op 1 meter aangesloten, maar het volstaat om de meters te ontdubbelen om 2 volwaardige appartementen te hebben, elk met zijn eigen voorzieningen.
GELIJKVLOERS:
Garage, inkom, voorraadberging, living met open haard, keuken, nachthal, afzonderlijk toilet, badkamer met ligbad en grote douche + toilet ,strijkkamer. + gezellige loggia aan living.
De Open haard is aan de verwarming aangesloten zodat men met de warmte van het hout het gelijkvloers kan verwarmen, supplementair via aardgas.
VERDIEP :
Trap, gang, afzonderlijk toilet, 3 grote en 1 kleine slaapkamer, badkamer met ligbad en grote douche + toilet, living met open haard (die eventueel als luxueuze 4e slaapkamer kan gebruikt worden, uitgevend op loggia), bureel dat eventueel als keuken kan geïnstalleerd worden daar alle aansluitingen en afvoeren in de wand voorzien zijn, kleine bergruimte, gezellige grote zitloggia en balkon.
Het perceel is volledig omheind, de voorkant is een originele 19e-eeuwse muur, zijkant rivier en achterkant met draad en typische houten Toscaanse afrastering, andere zijkant palend aan gebuur van villa D’Adda met dubbele haag. Het eigendom maakt deel van het park.
De villa is van alle moderne voorzieningen voorzien, heeft WI FI , TV en schotelantenne waarmee men de Belgische zender kan ontvangen, alarm. Airco is niet nodig daar de dikte van de muren (+- 55 cm) ervoor zorgt dat het in de zomer lekker fris blijft en in de winter lekker warm.
BEZIENSWAARDIGHEDEN en CULTUUR
De 3 kastelen van Poppi, Porciano en Romena. De abdijen Camaldoli , La Verna, Vallombrosa, de verschillende romaanse kerken en Etruskische sites. De middeleeuwse gehuchten Porciano, Poppi, Casalino, Valagnesi. Verschillende streekmusea. De terracotta’s van Della Robbia. Ook de klassieke Toscaanse steden zijn via daguitstap gemakkelijk te bezoeken
ONTSPANNING
Golfclub met 18 holes ,tennis, paardrijden, zwemmen in zwembaden of in de rivier, adventure parcours, openlucht discotheek in Stia (op 2 km), bowling, skiën in La Burraia (kleine skioord op een 18 km), fiets -en motoverhuur, vissen in de rivieren of op het meer van Romena. Er zijn veel markten en evenementen zoals Pianoforte, wereldkampioenschap siersmeden, Europees kampioenschap mountainbike enz.
GASTRONOMIE
Tientallen restaurants in het dorp en omliggende dorpen. Hier eet men nog “ come da mamma”. In het seizoen zijn wild en paddenstoelen de koning der gerechten. Diverse restaurants bieden op vrijdagavond verse vismenu’s aan.
FISCAAL
De belastingen zijn in Italië merkelijk goedkoper alsook het dagelijks leven. Dokters, hospitalen en chirurgische ingrepen alsook medicamenten zijn gratis, dit is grondwettelijk vastgelegd.
Voor eender welke transacties heeft men hier een CF (Codice Fiscale) nodig, dit is binnen het uur te bekomen bij de belastingdienst .
Notaris en beschrijvingskosten bij aankoop zijn lager dan in België daar het op het KI berekend wordt en niet op de verkoopsom (vandaar ook de 2 afzonderlijke KI van de villa).
Indien men de residentie in Italië neemt en men eigendom in Italië heeft, betalen de erfgenamen wonend in België geen erfenisrechten onder de 1 000 000 €, slechts enkele honderden euro's registratierechten. Daar men reeds belastingen in Italië (KI) op het goed betaalt, dient men dit NIET meer in België te betalen. Let wel dit geldt alleen als U in Italië uw domicilie plaatst. Anders valt U onder Belgisch erfrecht

Wenst u meer inlichtingen of een bezoek aan deze prachtige villa? Contacteer ons via 0478/56.12.69 of info@vhvastgoed.be

Gebouwd in

1958

Slaapkamers

5
1

Bewoonbare oppervlakte

240
0

Perceel-oppervlakte

3879

Locatie

Pratovecchio - La Badia

Interesse in dit pand?

Laat hier uw gegevens na en wij beantwoorden uw vragen zo spoedig mogelijk.